Ђоковић је победио са 2:0 у сетовима Лоренца Мусетија и тако заказао класик са Карлосом Алкаразом који је на програму у недлеју од 14 часова, а у разговору са страним медијима је поручио:

- Ја нисам никада ушао у финале ОИ. Играо сам увек добро на Олимпијским играма, у Пекингу сам освојио бронзу и никада нисам успео да пребродим ту препреку и уђем у финале. Шта год урадим у недељу, то је велики понос, славим то, мислим да треба то да прославим, јер је велики успех, али ићи ћу на злато. За мене је ово велика ствар - рекао је Новак и додао:

- Да, размишљао сам о тим полуфиналима која сам губио на ОИ пре овог меча. Зато сам био нервозан, много притиска, играо сам против играча који је у сјајној форми, играо на омиљеној подлози, знао сам да морам да будем у најбољем ритму. У пет везаних гемова сам играо одличан тенис, то ми даје самопоуздање.

Фото: Профимедиа

 

На питање да ли би се задовољио сребром, Новак је дао јасан одговор тако што није ништа рекао:

- Следеће питање, молим вас (смех).

Осврнуо се и на партију против Мусетија и саме услове.

- У Токију сам играо током дана, имао сам брејк, а онда сам био исцрпљен. На сваким ОИ је другачије, игра се лети, када је веома топло. Морамо да схватимо да ћемо мало да патимо на терену. Мислим да имам добре шансе против играча који је у доброј форми. Имам много више самопоуздања.  На 1:1 сам изгубио брејк, то је иста ствар. Некада добијете, некада изгубите, то је све ролеркостер. Ако размишљате шта сте морали да урадите боље, а шта не... Да сам шта друго урадио, ко зна можда бих добио и 6:0 тај други сет. Али тако је како је, драго ми је што сам био фокусиран да у правим моментима играм праве ударце.

Дотакао се и повреде, подносно стања колена:

- Морали смо да га доведемо у најбоље стање. Тест који сам урадио био је позитиван. Није било ничега лошег и ујутру данас је било све добро. Није ми ништа сметало.

БОНУС ВИДЕО: