Портпарол полиције наводи да је повређено више од 30 људи.

Након експлозије дошло је и до размене ватре између терориста и снага безбедности због чега полиција није могла да дође по рањених.

Радикална исламистичка група Ал-Шабаб преузела је према наводима портала Гарове одговорност за напад у Могадишу. Та група контролише одређене делове Сомалије, међутим, последњих година потиснути су из главног града.

Упркос томе, напади на владине институције односно хотеле и ресторане у Могадишу за који та терористичка група верује да подржавају западњачки стил живота, не престају.

Иначе, изјавио је премијер Сомалије Хасан Али Каире је одмах по сазнању о експлозији изјавио да је "на популарној плажи у главном граду Сомалије Могадишу вечерас је одјекнула експлозија, а има погинулих и повређених", преноси Танјуг.

Експлозија се догодила док су се становници купали на плажи Лидо, написао је Каире на платформи X, не наводец́и више детаља о жртвама, нити ко стоји иза експлозије, преноси Ројтерс.

Каире је истакао да чињеница да је до терористичког напада дошло у време када се на плажи налази највише људи, говори о непријатељству терориста према народу Сомалије.

Сомалијска национална телевизија објавила је на платформи X да су снаге безбедности елиминисале нападаче и да је медицинско особље пружило помоц́ повређенима.

Током финалне утакмице Европског првенства у фудбалу, подсетимо, погинуло је 11 људи у терористичком нападу на ресторан.

БОНУС ВИДЕО: