Репрезентативка Србије у атлетици и државна рекордерка у скоку у вис, млада Ангелина Топић представница је Србије на Олимпијским играма у Паризу. Ова храбра Српкиња изборила је пласман у финале скока у вис, упркос неугодној повреди коју је задобила на загревању пред сам старт такмичења.

Српско чудо атлетике, Ангелина Топић, дете је успешних спортиста, Драгутина и Биљане, и прави је доказ да је наследила сјајне гене и жељу да буде најбоља. Мајка и отац су Ангелини највећа подршка од почетка каријере, и често на Инстаграму деле колико су поносни на њу, а прошлог лета је Биљана све насмејала њиховим заједничким селфијем уз поруку да је њена супермоћ то што је "родила ванземаљца".

 

 

– Диван је осећај, срећна сам што могу да наставим стопама мојих родитеља и веома сам поносна што сам ћерка Драгутине и Биљане Топић – изјавила је.

Драгутина, који је шест пута учествовао на Олимпијским играма у скоковима увис, и шест година млађу троскокашицу Биљану је спојила атлетика, а он је једном приликом испричао да је њихова љубавна прича почела на обали Јадрана.

– Као сви спортски парови, упознали смо се током припрема и такмичења, а "прва искра" догодила се у Макарској – рекао је својевремено атлетичар, а Биљана објашњава да ју је код супруга привукла његова интересантна личност.

 

 

– Драгутин је невероватно духовит, забаван и причљив, а мени прија кад у нечијој близини могу да ћутим – истакла је. – Кад бих почела да набрајам све његове особине које ми се свиђају, томе не би било краја.

Пар је био у дугој и складној вези када су склопили брак 2004. године, а наредне је на свет стигла њихова Ангелина. Осам година касније, Биљана је родила и млађу ћерку Софију, а пар прошао тежак период бриге и неизвесности пре њеног рођења.

– Биљана је морала у болницу због компликација које су се изненада десиле. Желео сам да присуствујем порођају, али ме је одговорило стручно особље са којим сам разговарао о томе. Процењено је да је због специфичности трудноће боље да будем ван порођајне сале – рекао је са жаљењем за Блиц тада Драгутин.

Атлетичар је тада истакао да старија ћеркица и он све постижу сами док је његова супруга неко време пре порођаја провела у болничком кревету.

 

 

– Од када је Биљана у болници, ја сам сада и мама и тата. Ангелина је кренула у школу и радује се због тога. Само да све буде како треба, ништа нам неће бити тешко – рекао је насмејани спортиста.

Ова складна породица нераздвојна је и увек на окупу, а неретко на Инстаграму имамо прилику да видимо како сви Топићи ватрено подржавају Ангелину, прате је на путовањима и гласно бодре. Како је Драгутин једном приликом истакао, њему и као оцу и као тренеру значи што има уз себе тако талентовано дете.

– Она је своја, гради свој пут и врло сам поносан на то што је такмичарски превазишла маму и тату – рекао је. – Верујем у њу. Имам ту срећу да као тренер радим са таквим пуленом.

Фото: Профимедиа

 

 

Топић је једном приликом објаснио да је Ангелина и сама велика помоћ када је у питању вођење њене каријере.

– Са Ангелином је најлакше. Она сама много помаже. Њен развој је такав да најмање проблема прави. Срећан сам што је тако и што је најбоља. Пубертет је чудна бољка, прошло је време када јој је сметало то што смо јој Биљана и ја и родитељи и тренери – каже он.

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО: