Он је одржао концерт у Личком Осику 4. августа, а пре прославе се огласио на Инстаграму где је најавио свој наступ.

Многи су били убеђени да је ово први пут да је Бебек наступао на једном оваквом "догађају", али преварили су се.

Жељко је већ једном наступио на прослави "Олује" и то давне 2012. године, као гост на концерту Марка Перковића Томпсона, познатог по изразитим националистичким ставовима.

Фото: З. Милутиновић/АТА имагес

 

На питање новинара шта за њега значи „Олуја”, рокер је својевремено сликовито објаснио и изјавио, по многима, скандалозне ствари, будући да је у тој истој Србији градио каријеру.

– То је највећи догађај који се догодио у хрватској историји! „Олуја” је била потпис на све што је учињено за осамостаљење и успостављање независне хрватске државе. „Олуја” је акција с којом смо напокон добили Хрватску, без обзира на то што нас је свет признао и пре, још у време када је председник Туђман својим деловањем и својим радом све то осигурао. Славити дан „Олује” није нам само право, него и обавеза сваког Хрвата који воли своју домовину - изјавио је Бебек тада за Дневни.аваз.

Фото: З. Милутиновић/АТА имагес

 

Бебек није једини који је певао на дан "Олује". Пре неколико година, поводом годишњице војно-полицијске акције "Олуја", током које је убијено најмање 1.886 особа српске националности и протерано најмање 250.000 становника бивше Републике Српске Крајине, певала је Јелена Розга. 

Њен поступак изазвао је бес становника Србије, али оно због чега је ова певачица била на удару јесте и њен наступ након скандала.

БОНУС ВИДЕО: