Један од најзаслужнијих за велики преокрет наше селекције био је Алекса Аврамовић, који је својим сјајним залагањем у одбрани и "излуђивањем" главне звезде "кенгура" Петија Милса био један од кључних за преломну трећу четвртину у којој су "орлови" примили само 11, а дали 25 поена.

Након одличне треће деонице, Аустралијанци су ипак добили последњу четвртину и двојком у последњим секундама меч одвели у продужетке у којем су наши кошаркаши били сталоженији и бољи противник. Коначан резултат четвртфиналног меча је 95 - 90 за Србију. 

Најбољи појединац у нашој селекцији био је Никола Јокић са 21 поеном,
14 скокова и осам асистенција. Алекса је меч завршио са статистиком од 10 поена, четири скока и једном асистенцијом, а уз то је уписао и по једну изгубљену и украдену лопту.

Одавно је познато да је он један од омиљених у нашој репрезентацији, како међу саиграчима, тако и међу кошаркашком публиком. Ипак, оно што многи не знају јесте да је Алекса срећно ожењен, а његову изабраницу сте можда чак и запазили на трибинама.

Плејмејкер српске репрезентације, који тренутно наступа на Олимпијским играма у Паризу, прешао је велики пут од Младости и Борца преко Италије и Шпаније, на крају и Партизана.

Наставак каријере овај срчани кошаркаш ће провести у Москви, односно легендарном ЦСКА.

Фото: Танјуг/Јадранка Илић

 

И док на Олимпијади Аврамовић има подршку целе нације, вероватно је мало навијача који га бодре тако ватрено као његова животна сапутница Теодора.

 

 

Пар је заједно већ годинама, а своју љубав су крунисали браком лета 2022. године, када су се на вечну љубав заклели у свом родном Чачку.

Алекса је изгледао врло елегантно у крем оделу и белој кошуљи, док је његова изабраница носила несвакидашњу белу венчаницу дугих рукава, а они нису могли да сакрију срећу и задовољство.

 

 

 

 

 

 

О Теодори јавност не зна много, будући да се не бави јавним послом и не експонира у медијима, а пре извесног времена се писало да се дипломирала примењене уметности и да се бави дизајном ентеријера.

 

 

 

 

 

У сваком случају, њу смо често имали прилике виђамо на трибинама, као једну од највернијих Аврамовићевих навијачица, а уз њене загрљаје и пољупце чак и порази лакше падају.

БОНУС ВИДЕО: