Певачица Лепа Брена и Боба Живојиновић венчали су се у зиму 1991. године, и њихова свадба је проглашена за свадбу деценије, а тада им је кум на венчању био некадашњи тенисер Јон Цирјак.

Фото: Инстаграм принтскрин/лепабренаа

 

Иначе, Јон спада у 2.000 најбогатијих људи на свету и његово богатство данас се процењује на две милијарде долара. Такође, отац је 35 деце.

Фото: Јутјуб принтскрин/Lepa Brena

 

На сајту „Форбса“ о њему, између осталог, пише да највише приходује од банкарства и осигурања. У јавности се шушкало и да је власник тениског турнира из Мастерс серије у Мадриду, а има и неколико компанија за које ради преко 20.000 људи.

Интересантан је и подадатак да је Новак Ђоковић од Циријака је пре неколико година купио АТП турнир који се одржавао у Београду.

ФОТО: Профимедиа

 

Цирјаки је најмање новца зарадио од тениса, а његов успон почео је по завршетку играчке каријере. Био је тренер и менаџер Бориса Бекера, Штефи Граф, Горана Иванишевића, Марата Сафина, Мери Џо Фернандез и других успешних тенисера и то му је била само одскочна даска за бизнис у ком је упознао утицајне људе.

Румун је познат и по хуманости, пре свега јер је у родном Брашову саградио насеље у коме је сместио око 300 напуштених малишана, које комплетно издржава. Осим тога, на позив Новака Ђоковића, донирао је 100.000 долара за поправке кућа после поплава у Србији у мају 2014. године

ФОТО: Профимедиа

 

Брена и Боба и данас су блиски са Циријаком, који им је 1991. године, када су се венчали, поклонио у то време један од најскупљих аутомобила, а на венчање је стигао приватним авионом.

- Ако ме питате да ли имам у животу некога кога толико волим и поштујем као човека који нам је заиста пуно помогао још откад смо Бобан и ја кретали у живот, али и иначе, онда је то дефинитивно Јон. Такође, он је био и дугогодишњи Бобин спортски менаџер. Диван је осећај када сте поред такве људске величине. Он има 80 година, а још веома активно ради. Бити међу 150 људи за које је правио рођендан, бити изабран и бити међу званицама из високог друштва из читавог света, за мене је било веома емотивно и почаствована сам - рекла је пре неколико година за „Ало“ Брена после прославе рођендана свог венчаног кума у Мадриду.

Блиц