Огрнут у српску тробојку, Ђоковић је Хрватима открио да се никад боље није осећао у животу, а потом је нахвалио и неке од хрватских спортиста што ће им бити посебно драго. Пре свега, у први план је истакао хрватску тенисерку Дону Векић, сребрну из Париза, односно браћу Синковић која годинама доминира у веслању и опет има злато.

Фото: Профимедиа

 

 

"Пре турнира сам рекао да се боље осећам, рекао сам да мислим да имам веће шансе за победу. Ово су моје пете Олимпијске игре, већину сам улазио као главни фаворит. Овога сам пута успео, емоције су незамењиве, неописиве, нешто што су легендарна браћа Синковић доживела више пута, они су ту дошли "као у шетњу у парку", освојили још једно злато. Њима је исто драго, а мени је драго због њих. Фантастично је када се на највећој спортској смотри докажу мале нације као што су Србија, Хрватска и друге земље из региона. Мислим да живимо сан!", поручио је Ђоковић за ХРТ.

Фото: Профимедиа

 

 

"Жао ми је што је Дона Векић изгубила у финалу, али с друге стране, огроман успех. Она је изванредна особа, мислим да може још пуно тога да направи у тенису. Мислим да је ово само доказ колико она може", додао је Ноле који са свим хрватским спортистима има одличан однос.

На јутјубу је објављен сегмент интервјуа са титлом, а има више од 330 коментара. Већина је негативна због титловања.

- Преводе моји Хрвати ко да Ноле Суахели прича. Ријетко кад сам нешто апсурдније доживјела. Теби Ноле свака част на успјеху и на интервјуу.

-Хвала за пријевод... у супротноме нисам сигуран да бих баш знао о ћему прића легендарни Ноле...


- Браво човјече! Честитке из Хрватске на злату! А овај пријевод, непотребан.

- Боже, апсурда са пријевидом. Па стварно људи гђе ми идемо и шта умишљамо.

Сјајно је видети колико су у Хрватској одушевљени Новаком, његовим господским изјавама и лепим речима о спортистима које представљају комшије, али ради се о томе да се све изјаве титлују - због оних који не могу да чују изјаве или нису у могућности да их преслушају. Тако да се не ради ни о каквој провокацији.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: