Где је данас и како изгледа Биљана Невајда, некадашња југословенска манекенка раскошне лепоте? Жена којој јој је посвећена песма "Остани ђубре до краја", класик домаћег рокенрола.

Фото: АТА имагес

 

Мало ко зна да је Бора Ђорђевић, фронтмен бенда "Рибља чорба", чак три нумере посветио једној жени. Најпознатија је свакако песма „Остани ђубре до краја“, која је објављена на култном албуму „Кост у грлу“ 1979. године.

Реч је о Биљани Невајди, једној од најлепших Југословенки. Плавокоса манекенка је током седамдесетих година прошлог века била међу најпопуларнијим девојкама.

Бора је први пут видео Биљану док је свирао "Лутку са насловне стране". Десетак данакасније отишао је у Сплит, где ју је поново срео, и потпуно полудео за фаталном лепотицом.

Започели су романсу, али веза је пукла већ после 6 месеци, како је Биљана тада говорила, јер никада није могла у потпуности да му верује.

Невајда је убрзо одлучила да настави живот у Сарајеву, те је позвала Бору како би се опростила од њега.

 

 

Истински емотивно повређен, рокер је за шанком кафића у коме су се поздравили написао култну песму.

Биљана је напустила Београд због једног Сарајлије са којим је добила и дете.

 

 

Песму је чула пре него што је објављен албум "Кост у грлу" 1979. године.

- Било је вече. Звони телефон, јавља се Бора. Моли ме да се нађемо Под липом да ми прочита песму коју ми је написао. Спремим се и одем да га видим, кад тамо… Баш као у песми: "Док стоји за шанком делимично пијан, мрзећи помало и себе и друге, убија лагано коњак, цигарете". (смех) Седнемо за сто и он ми, онако у цугу, из своје чувене свешчице, у коју је записивао стихове, прочита: "Нисам од оних који цвиле, више те немам и шта ту могу, бар се насмеши када ме видиш, остани ђубре до краја!" У први мах ми је то "ђубре" звучало помало грубо, али кад сам схватила да је то "ђубре" заправо једна опасна, феноменална особа којом је он очаран, а она га немилосрдно оставља, дефинитивно ми се допала песма! Међутим, то је било све. У том тренутку није изазвала никакав потрес у мени. Сећам се да сам чак била равнодушна и када су ту ствар пуштали на мојој свадби. Уоште ме није дотицала - рекла је својевремено Биљана.

Она је открила да је хладно реаговала на ове стихове зато што се у то време страшно заљубила.

- Непуна два месеца након те вечери отпутовала сам за својом љубави у Сарајево. Након тога почиње један сасвим други живот за мене. Заборавила сам и Чорбу и све што ми се у животу до тада дешавало.

Иначе, Биљана Невајда је у свет моделинга ушла 1968. године, а пре тога се бавила гимнастиком.

Тридесет реклама снимила је у Словенији, а у Дубровник је путовала и до пет пута месечно.

Биљана Невајда и даље је у браку са Сарајлијом због ког је оставила Бору.

Курир.рс/БлицЖена