Терориста је, према писању Лајми.нет сахрањен у родном месту у Клини Горњој код Србице, а подсетимо, данас нешто раније, како су преносили албански медији, пут ка означеном гробном месту био је украшен заставама Албаније, чиме су још једним скандалозним потезом показали бруку и срамоту величајући убицу Фатона.

Он је, наиме, сахрањен уз пратњу великог броја људи који су иначе носили мајице са натписом "Слобода има име", а поједини су такође носили и националне заставе, упркос позивима тзв. премијера Аљбина Куртија да се не глорификује и да грађани "не подлежу еуфорији хероизације и романтизације Фатона Хајризија".

Након сахране, на Хајризијевом гробу остављен је и транспарент са срамним натписом: "О Фатоне, јуначе, воли те цело Косово".

Подсећања ради, недавно су се у појединим деловима тзв. "Републике Косова" могли видети транспаренти с ликом убице, као и његове фотографије на скоро сваком аутомобилу. Међутим, срамним потезима очиегледно није био крај, с обзиром на то да су грађани решили да га славе као хероја, уместо да га се стиде.

Фатон Хајризи је наводно девет пута бежао из затвора, а последњи пут је то урадио 6. јула, да би потом према одређеном плану, дошао таксијем на територију Лознице, када је заустављен због редовне контроле.

Међутим, он је те вечери сат времена иза поноћи након што је мирно предао лична документа српским полицајцима Николи Крсмановићу и Вјекославу Илићу испалио ватру у њиховом правцу. Нажалост, Крсмановић је од задобијених повреда, преминуо, а његов старији колега тешко је повређен.

Хајризи је тада побегао у непознатом правцу, а 36 сати касније ликвидиран је од стране српске полиције на 12 километара од Липничког Шора.