Terorista je, prema pisanju Lajmi.net sahranjen u rodnom mestu u Klini Gornjoj kod Srbice, a podsetimo, danas nešto ranije, kako su prenosili albanski mediji, put ka označenom grobnom mestu bio je ukrašen zastavama Albanije, čime su još jednim skandaloznim potezom pokazali bruku i sramotu veličajući ubicu Fatona.

On je, naime, sahranjen uz pratnju velikog broja ljudi koji su inače nosili majice sa natpisom "Sloboda ima ime", a pojedini su takođe nosili i nacionalne zastave, uprkos pozivima tzv. premijera Aljbina Kurtija da se ne glorifikuje i da građani "ne podležu euforiji heroizacije i romantizacije Fatona Hajrizija".

Nakon sahrane, na Hajrizijevom grobu ostavljen je i transparent sa sramnim natpisom: "O Fatone, junače, voli te celo Kosovo".

Podsećanja radi, nedavno su se u pojedinim delovima tzv. "Republike Kosova" mogli videti transparenti s likom ubice, kao i njegove fotografije na skoro svakom automobilu. Međutim, sramnim potezima očiegledno nije bio kraj, s obzirom na to da su građani rešili da ga slave kao heroja, umesto da ga se stide.

Faton Hajrizi je navodno devet puta bežao iz zatvora, a poslednji put je to uradio 6. jula, da bi potom prema određenom planu, došao taksijem na teritoriju Loznice, kada je zaustavljen zbog redovne kontrole.

Međutim, on je te večeri sat vremena iza ponoći nakon što je mirno predao lična dokumenta srpskim policajcima Nikoli Krsmanoviću i Vjekoslavu Iliću ispalio vatru u njihovom pravcu. Nažalost, Krsmanović je od zadobijenih povreda, preminuo, a njegov stariji kolega teško je povređen.

Hajrizi je tada pobegao u nepoznatom pravcu, a 36 sati kasnije likvidiran je od strane srpske policije na 12 kilometara od Lipničkog Šora.