Током осамдесетих овај Нишлија издао је неколико успешних албума, а 1986. године на албуму "Клинка" освануо је мегахит "Не долази у мој сан", који и данас на наступима изводе његове колеге.

И током деведесетих наставио је да ниже хитове као што су "Циганима срце даћу", "Погледај у небо", "Лагала ме једна Маја", "Маракана"...

Његов најјачи адут био је његов осмех и шарм, а када је 2007. године приказан анимирани филм "Џет сет" у ком је са Сејом Калачем имао главну улогу, Здравковић се љубазно захвалио аутору филма.

Фото: Репринт Сабор

 

Последњих година Бобана ретко можемо видети на телевизији, осим ако презентује неку нову песму, јер од музике није дигао руке. И даље је врло тражен како у нашој земљи, тако и у целом региону и најчешће пева на приватним весељима.

Екипа "Премијере" посетила је његов наступ у престоници, а ево како данас изгледа.

Фото: Репринт Сабор

 

- Нисам у медијској илегали, то је моја природа, појавим се кад има нешто интересантно. Избацио сам песму "Ритам југа", више ћемо се дружити. Пуно ми је срце кад наступам у Београду, драго ми је увек да се сретнем са драгим људима.

Бобана Здравковића одувек је посебно волела бугарска публика, па последњих година често тамо наступа и снима песма за њихово тржиште.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: