Tokom osamdesetih ovaj Nišlija izdao je nekoliko uspešnih albuma, a 1986. godine na albumu "Klinka" osvanuo je megahit "Ne dolazi u moj san", koji i danas na nastupima izvode njegove kolege.

I tokom devedesetih nastavio je da niže hitove kao što su "Ciganima srce daću", "Pogledaj u nebo", "Lagala me jedna Maja", "Marakana"...

NJegov najjači adut bio je njegov osmeh i šarm, a kada je 2007. godine prikazan animirani film "DŽet set" u kom je sa Sejom Kalačem imao glavnu ulogu, Zdravković se ljubazno zahvalio autoru filma.

Foto: Reprint Sabor

 

Poslednjih godina Bobana retko možemo videti na televiziji, osim ako prezentuje neku novu pesmu, jer od muzike nije digao ruke. I dalje je vrlo tražen kako u našoj zemlji, tako i u celom regionu i najčešće peva na privatnim veseljima.

Ekipa "Premijere" posetila je njegov nastup u prestonici, a evo kako danas izgleda.

Foto: Reprint Sabor

 

- Nisam u medijskoj ilegali, to je moja priroda, pojavim se kad ima nešto interesantno. Izbacio sam pesmu "Ritam juga", više ćemo se družiti. Puno mi je srce kad nastupam u Beogradu, drago mi je uvek da se sretnem sa dragim ljudima.

Bobana Zdravkovića oduvek je posebno volela bugarska publika, pa poslednjih godina često tamo nastupa i snima pesma za njihovo tržište.

(Kurir)

BONUS VIDEO: