Овим речима породица убијених у масакру на Цетињу дечака Марка (7) и Машана (11) и њихове мајка Наташа Мартиновић (35) поручила је у читуљи објављеној у црногорским медијима на тачно две године од њиховог страдања.

"Али нађе звер, са својом крвничком породицом да уништи младост, доброту и вашу невиђену лепоту. Убијени сте, зато што сте били посебни, имали сте велико срце и чисту душу. Ми ништа не праштамо, а посебно не вашу стравичну погибију. Ви сте били наш ваздух, поглед, осмех и наша срећа највећа", стоји између осталог у читуљи коју су потписали родитељи Наташе, односно бака и дека и ујак убијених дечака.

Како додају, њихови страдали нису отишли из сећања, нити ће икада.

- Сваке секунде, минута, дана до краја живота сте са нама у нашим рањеним срцима. Никад престати нећемо да вас волимо и јако желимо - наводи се.

Порука Небојше, брата убијене Наташе и ујак њених синова тера сузе на очи.

Фото: Принтскрин

 

- Сестро моја, поносу мој, снаго моја, нисмо се договарали тако, наши планови су били срећа, будућност твоје и сутра моје деце. Али крвник се усуди да вам узме животе, да уништи једну огромну љубав брата и сестре. Ти си била најбоља сестра на свету. Родила си Машана и Марка, усрећила ме са два своја анђела. Не волим више ни море ни сунце. Не желим да идем на места где смо били срећни. Живите у мом срцу, успоменама којих је било пуно. Ви знате да сте ту заувек у мом срцу, и ништа неће и не може вашег брата и уја да усрећи без вас. Волим вас бескрајно, лепоте моје - поручио је он.

Дан сећања на жртве

Пре тачно две године, 12. августа 2022. године, Вук Бориловић (34) починио је највећи масакр у новијој историји Црне Горе када је у насељу Медовина, на Цетињу, убио десет особа, а ранио шесторо. Међу убијенима је двоје деце. У знак сећања на жртве, у понедељак ће на Цетињу бити Дан жалости, а заставе ће бити спуштене на пола копља. Такође, Цетињани ће у понедељак у 15 сати запалити свеће и положити свеће у Медовини.

Масакр на Цетињу

Подсетимо, Бориловић је свој крвави пир започео 12. августа у поподневним часовима. Неколико дана пре злочина, одвео је жену и децу на море, а он се вратио на Цетиње.

У масакру на Цетињу су убијена два брата - Марко (7) и Машан (11), њихова мајка Наташа Мартиновић (35), Рајко Дрецун (56), његови родитељи Даница (74) и Димитрије (81), рођене сестре Александра (52) и Данијела Радуновић (51), Горан Ђуришић (54) и Милан Мартиновић (37). Повреде су задобили Филип Ђурковић, Александар Дрецун, Славица Звицер, Милева Рамадановић, Даринка Челебић и полицајац Љубиша Максимовић.

Како су писали црногорски медији, у размени ватре је рањен полицијски службеник, док је Бориловић неутралисан. Црногорска полиција је тада испалила пет хитаца од којих је један био смртоносан. У пуцњави на Бориловића је учествовао и Нено Калуђеровић, за којег је касније објављено да је сарађивао са вођом кавачког клана - Радојем Звицером, а истрага је утврдила да његов хитац није био погубан по масовног убицу.