Ovim rečima porodica ubijenih u masakru na Cetinju dečaka Marka (7) i Mašana (11) i njihove majka Nataša Martinović (35) poručila je u čitulji objavljenoj u crnogorskim medijima na tačno dve godine od njihovog stradanja.

"Ali nađe zver, sa svojom krvničkom porodicom da uništi mladost, dobrotu i vašu neviđenu lepotu. Ubijeni ste, zato što ste bili posebni, imali ste veliko srce i čistu dušu. Mi ništa ne praštamo, a posebno ne vašu stravičnu pogibiju. Vi ste bili naš vazduh, pogled, osmeh i naša sreća najveća", stoji između ostalog u čitulji koju su potpisali roditelji Nataše, odnosno baka i deka i ujak ubijenih dečaka.

Kako dodaju, njihovi stradali nisu otišli iz sećanja, niti će ikada.

- Svake sekunde, minuta, dana do kraja života ste sa nama u našim ranjenim srcima. Nikad prestati nećemo da vas volimo i jako želimo - navodi se.

Poruka Nebojše, brata ubijene Nataše i ujak njenih sinova tera suze na oči.

Foto: Printskrin

 

- Sestro moja, ponosu moj, snago moja, nismo se dogovarali tako, naši planovi su bili sreća, budućnost tvoje i sutra moje dece. Ali krvnik se usudi da vam uzme živote, da uništi jednu ogromnu ljubav brata i sestre. Ti si bila najbolja sestra na svetu. Rodila si Mašana i Marka, usrećila me sa dva svoja anđela. Ne volim više ni more ni sunce. Ne želim da idem na mesta gde smo bili srećni. Živite u mom srcu, uspomenama kojih je bilo puno. Vi znate da ste tu zauvek u mom srcu, i ništa neće i ne može vašeg brata i uja da usreći bez vas. Volim vas beskrajno, lepote moje - poručio je on.

Dan sećanja na žrtve

Pre tačno dve godine, 12. avgusta 2022. godine, Vuk Borilović (34) počinio je najveći masakr u novijoj istoriji Crne Gore kada je u naselju Medovina, na Cetinju, ubio deset osoba, a ranio šestoro. Među ubijenima je dvoje dece. U znak sećanja na žrtve, u ponedeljak će na Cetinju biti Dan žalosti, a zastave će biti spuštene na pola koplja. Takođe, Cetinjani će u ponedeljak u 15 sati zapaliti sveće i položiti sveće u Medovini.

Masakr na Cetinju

Podsetimo, Borilović je svoj krvavi pir započeo 12. avgusta u popodnevnim časovima. Nekoliko dana pre zločina, odveo je ženu i decu na more, a on se vratio na Cetinje.

U masakru na Cetinju su ubijena dva brata - Marko (7) i Mašan (11), njihova majka Nataša Martinović (35), Rajko Drecun (56), njegovi roditelji Danica (74) i Dimitrije (81), rođene sestre Aleksandra (52) i Danijela Radunović (51), Goran Đurišić (54) i Milan Martinović (37). Povrede su zadobili Filip Đurković, Aleksandar Drecun, Slavica Zvicer, Mileva Ramadanović, Darinka Čelebić i policajac LJubiša Maksimović.

Kako su pisali crnogorski mediji, u razmeni vatre je ranjen policijski službenik, dok je Borilović neutralisan. Crnogorska policija je tada ispalila pet hitaca od kojih je jedan bio smrtonosan. U pucnjavi na Borilovića je učestvovao i Neno Kaluđerović, za kojeg je kasnije objavljeno da je sarađivao sa vođom kavačkog klana - Radojem Zvicerom, a istraga je utvrdila da njegov hitac nije bio poguban po masovnog ubicu.