Наредни пун месец наступа 19. августа 2024, а у питању је такозвани Плави Месец, који ће овог пута бити у пољу хороскопског знака Водолије.

Овај астрономски догађај доноси талас електричне и револуционарне енергије која подстиче буђење и скокове, мотивишући нас да променимо нешто дугорочно.

Фото: Профимедиа

 

 

Пун месец у Водолији посебно ће бити значајан за људе рођене с планетама у фиксним знаковима (односно у Бику, Лаву, Шкорпији и Водолији). Они би могли да доживе интензивна осећања напетости, незадовољства и фрустрације због актуелне животне ситуације.

Међутим, пред њима су и пробоји и неочекиване промене планова које би могле да их инспиришу да учине нешто драстично, радикално, потпуно непредвиђено.

Овог месеца, поларитет Лав-Водолија биће у центру пажње, а пун месец ће утицати на то како интегришемо себе и своју индивидуалност у заједницу и шири контекст, како уклапамо свој креативни израз у групи и како услађујемо своје личне интересе са туђима.

Током владавине Лава, доба године који нас усредсређује на нас саме и на наше креативне импулсе и жеље, пун месец у Водолији подсетиће нас на моћ повезивања и сарадње. То је прилика да сагледамо своје животе са дистанце, из птичје перспективе, како бисмо препознали јесмо ли били превише егоцентрични и опседнути сопственим искуствима, проблемима, тежњама... толико да смо пропустили важне ствари које нас окружују.

Фото: Профимедиа

 

 

Такође, наредни пун месец ће нам скренути пажњу и на наш однос према технологији, интернету и друштвеним мрежама, тј. на који начин они утичи на наш квалитет живота и однос према себи и другима.

Наредних 20 година ће тема технологија и трансформације односа између људи и ње бити веома важна због транзита Плутона у Водолији, а тренутно Плави пун месец у Водолији ставља то питање у фокус. Натераће нас да размислимо о томе како изгледају наши животи и колико смо опседнути екранима, како оно што видимо на њима утиче на нас и колико се ослањамо на телефон у животу.

То је прилика да се ослободимо навика које нам не доносе ништа добро, мало се више ослонимо на себе и посветимо се људима који нас окружују уместо екранима.

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО: