Алекса Аврамовић, кошаркаш који је освојио бронзану медаљу на Олимпијским играма у Паризу.  Рођен у Чачку пре 29 година, играо је у Италији, Шпанији и Русији. 

Алексина причао о љубави према родном граду Чачку инспирише будуће младе спортисте. 

 

 

Алекса је у Паризу на слављу привукао велику пажњу, али се није одвајао од оца који му је велика подршка. Тиме је истакао колико му значи породица: 

- Велика смо фамилија, држимо се заједно, и на то сам јако поносан. У свакодневном смо контакту и нема тога рођени брат, брат од стрица или ујака. Ми смо, једноставно, браћа и шта год коме затреба ту смо једни за друге - рекао је у емисији “Балканском улицом”.

Алекса често посећује Чачак, град у ком је упознао супругу Теодору, без обзира на то што живи у Београду. 

- Упознали смо се у једном кафићу иако смо се раније знали из виђења. Одмах сам се заљубио у њу. Освојила ме је нормалношћу и добротом. О својој жени имам само најлепше могуће речи - признао је.

 

 

Млади кошаркаш не крије да обожава да једе и да важи за великог гурмана: 

- Много волим клопу, а неко из породице увек се потруди да ме обрадује добрим ручком. У последње време фаворит су ми ловачке шницле, стриц спрема роштиљ, стрина палачинке," открио је. Посебно истиче јагњетину коју прави његова ташта, мајка његове супруге Теодоре.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: