Ускоро се ближи почетак школске године, а родитељи школараца би требало да добију помоћ за куповину ужбеника и школског прибора у износу од 20.000 динара.

Александра Чамагић, градска секретарка за образовање и дечју заштиту, каже да ће родитељи током септембра добити ову значајну помоћ.

- Пријава и цела акција заправо је реализована уз помоћ школа. Ми рачунамо да ћемо имати негде око 200.000 пријава, с обзиром на то да ће помоћ добити ученици свих школа са територије града Београда и оних које су државне и оних чији је оснивач неко приватно физичко лице.

С обзиром на то да се цене комплета књига за основце крећу око 10.000-11.000-12.000, а за више разреде око 16.000-17.000 динара, планирано је да помоћ од 20.000 динара буде довољна да покрије трошкове књига, али и да остане још нешто за школски прибор.

Фото: С. Видачковић

 

Такође, градска секретарка наводи да родитељи имају избор да њихова деца наследе књиге, па да помоћ заправо искористе за "опремање, које је свима потребно за школу".

Пријава за помоћ траје до краја августа, па иако су деца на распусту, школске установе раде и родитељи још имају прилику да се пријаве.

БОНУС ВИДЕО: