Инцидент се догодио прошле недеље, када је једна особа пратила искуснијег чувара како би му помагала у послу око ових великих мачака.

Међутим, тај члан особља је затим напустио ограђени простор и закључао капију за собом, аутоматски пуштајући лавове у ограђени простор - што значи да је та особа била закључана са лавовима и није могла нигде да оде.

Извор је за Белфаст Телеграф рекао да тај неименовани појединац треба да буде "срећан што није убијен или тешко повређен". 

Није јасно колико дуго је особа остала у ограђеном простору. 

- Лавови су првобитно држани у својој јазбини док је појединац био у ограђеном простору са искуснијим чланом особља. Веома је срећан што није убијен или тешко повређен. То је само још једна ствар која поставља озбиљна питања за зоолошки врт у Белфасту. Могу само да замислим шта је овом јаднику пролазило кроз главу. Мислим како се, забога, ово догодило? - рекао је извор.

Верује се да је особа која је остала заробљена у кавезу била на обуци у зоолошком врту, пише Дејли мејл

Фото: Belfast city

 

Портпарол градског већа Белфаста, који је власник објекта, потврдио је да је истрага у току.  Зоолошки врт у Белфасту је дом за понос берберских лавова који су некада били пореклом из Северне Африке, али су сада изумрли у дивљини, док их још око 100 има у зоолошким вртовима широм света и и део су глобалног и заједничког програма узгоја како би се обезбедио њихов будући опстанак. 

Последњи примерак у дивљини је убијен у Мароку код Атласа 1922., док су други извори сматрали да је то било 1892. у Тунису. Ова врста лава је вероатно изумрла због лова или промена у клими. Некада су била највећа подврста лавова и редовна појава у борбама гладијатора у италијанском Колосеуму током римског доба.

Подсетимо, године 2019. младунче црвене панде, звано Амбер, успело је да побегне из овог зоолошког врта и провело је 12 сати у бекству, пре него што је пронађено. 

Званичници зоолошког врта рекли су да је провела "кратко време истражујући локалну област", након што су људи позвани да се држе подаље од ње због страха да би могла да буде агресивна ако је сатерана у ћошак. 

БОНУС ВИДЕО: