Incident se dogodio prošle nedelje, kada je jedna osoba pratila iskusnijeg čuvara kako bi mu pomagala u poslu oko ovih velikih mačaka.

Međutim, taj član osoblja je zatim napustio ograđeni prostor i zaključao kapiju za sobom, automatski puštajući lavove u ograđeni prostor - što znači da je ta osoba bila zaključana sa lavovima i nije mogla nigde da ode.

Izvor je za Belfast Telegraf rekao da taj neimenovani pojedinac treba da bude "srećan što nije ubijen ili teško povređen". 

Nije jasno koliko dugo je osoba ostala u ograđenom prostoru. 

- Lavovi su prvobitno držani u svojoj jazbini dok je pojedinac bio u ograđenom prostoru sa iskusnijim članom osoblja. Veoma je srećan što nije ubijen ili teško povređen. To je samo još jedna stvar koja postavlja ozbiljna pitanja za zoološki vrt u Belfastu. Mogu samo da zamislim šta je ovom jadniku prolazilo kroz glavu. Mislim kako se, zaboga, ovo dogodilo? - rekao je izvor.

Veruje se da je osoba koja je ostala zarobljena u kavezu bila na obuci u zoološkom vrtu, piše Dejli mejl

Foto: Belfast city

 

Portparol gradskog veća Belfasta, koji je vlasnik objekta, potvrdio je da je istraga u toku.  Zoološki vrt u Belfastu je dom za ponos berberskih lavova koji su nekada bili poreklom iz Severne Afrike, ali su sada izumrli u divljini, dok ih još oko 100 ima u zoološkim vrtovima širom sveta i i deo su globalnog i zajedničkog programa uzgoja kako bi se obezbedio njihov budući opstanak. 

Poslednji primerak u divljini je ubijen u Maroku kod Atlasa 1922., dok su drugi izvori smatrali da je to bilo 1892. u Tunisu. Ova vrsta lava je veroatno izumrla zbog lova ili promena u klimi. Nekada su bila najveća podvrsta lavova i redovna pojava u borbama gladijatora u italijanskom Koloseumu tokom rimskog doba.

Podsetimo, godine 2019. mladunče crvene pande, zvano Amber, uspelo je da pobegne iz ovog zoološkog vrta i provelo je 12 sati u bekstvu, pre nego što je pronađeno. 

Zvaničnici zoološkog vrta rekli su da je provela "kratko vreme istražujući lokalnu oblast", nakon što su ljudi pozvani da se drže podalje od nje zbog straha da bi mogla da bude agresivna ako je saterana u ćošak. 

BONUS VIDEO: