- С обзиром на то да сам ја кошаркаш и тренер, пратим га јако дуго. Када се Алекса преселио у овај крај, долазио је овде код мене на кафу и тако смо се упознали. Врло брзо смо се и спријатељи, он је непосредан момак. Често прошета овде, седнемо, попричамо. Најбољи комшија, сви у комшилуку га поштују и готиве. Сви поштују његову искреност. Изузетно је позитиван. Највише ценим то што је апосолутно исти био и када смо се упознали и после бројних успеха које је постигао. Он се исто понаша и према особама које су из јавног света и према нама који нисмо део тога - прича Александар Чолић, Алексин пријатељ који каже да Алекса самокритичан:

- Како сам и ја из света спорта, често размењујемо савете. Он је врло самокритичан, и то га одваја од других, максимално је фокусиран на сваки тренинг, утакмицу и увек се труди да поправи игру и због тога је направио овај успех.

С друге стране, Аврамовићев комшија открио је и ону његову другу, емотивну страну.

Фото: Танјуг/Јадранка Илић

 

- Виђам Алексу овде у крају. Ујутру често прошета пса, свима се уредно јави. Прошета и са својом супругом. Воли много своју жену, то је баш лепо. Добар је наш Алекса, али и цео тим одлично функционише.

Комшиница Ина са осмехом прича о њему, истичући да има прелепу енергију.

- Алекса је једнако забаван приватно, као што је на терену, нема разлике. Оправдао је сва наша очекивања на Олимпијади. Бронза сија као злато, због његовог осмеха пре свега. Дечко који подиже атмосферу у екипи, а богами и овде у нашој кафетерији. Кад год је ту, све је пуно енергије. Алекса је родом из Чачка, али више времена проводи овде због игре, живота, али верујем да је једнако добар и са својим суграђанима тамо, јер је природан момак - прича она, док познаници из оближњег локала кажу:

 

 

- Видели смо да је пријатељ са Гасолом, Анријем, одушевио нас је. Наш је земљак, све најбоље мислимо о њему.

Комшиница Марија истиче да је одушевљена његовом срчаношћу.

- Добар другар и скроман дечко. Први пут када сам се доселила овде, прво сам се ухватила за његовог пса Сонија, ту је била и његова Теодора. Мислила сам да је умишљен, нисам очекивала неког ко је скроман и ко се дружи са свима. Мислим да је супер као човек. Често долази у овај кафић, овде смо сви заједница.

Фото: АТА имагес

 

Воли цеђени микс и увек оставља бакшиш.

Алекса је редован у кафићу који се налази до улаза поред зграде у којој живи, а запослени тог локала истиче да је Аврамовић љубазан и пријатан момак, те да није нимало захтеван као гост.

- Гледали смо га, Алекса је апсолутно оправдао сва наша очекивања. Најбољи одбрамбени играч, а морам рећи и добар је гост овде. Долази често овде, али сам ја само једном имао прилику да га услужим. Воли цеђени микс да попије и воду. Питао сам га који цеђени микс жели, он ми је рекао: “Шта год ти је најлакше да направиш”. Уопште није захтеван, нормалан дечко. Гледао сам га и раније на телевизији док је давао интервјуе, приземан човек, изванредан. Пришао сам му, сликали смо се, он се најнормалније поставио, разбио је човек све предрасуде - прича запослени и додаје:

- Има он доста и другара, али овде долази и са братом и женом, нека породична окупљања. Они су баш фина и нормална породица, поруче, попију, оставе бакшиш.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: