Међу првима на сахрану вољеног сценаристе су дошли глумац Предраг Смиљковић и глумица Ева Рас. Сахрани је присуствовало неколико десетина људи. 

Такође, сценариста Жарко Јокановић  је са супругом Милицом Милшом дошао да се поздраве последњи пут. Милица је била видно скрхкана од туге.

Око 13.30 сати кренула је поворка ка вечној кући Синише Павића, на лицима оних који су дошли да се поздраве, могле су се видети сузе. 

Фото: В. Данилов

 

Опело покојном Павићу одржало је четворица свештеника, а један од њих одржао је говор:

- У његовим многобројним делима увек је постојао онај један човек који је радио честитио и поштено и није хтео другачије. Увек је пролазио крв и голготу. Увек је на крају, на задњим страницама књига или епизода, увек васкрсавао. Ја сам у томе видео оно што је хришћанско у свим делима нашег покојног Синише. То је заиста нешто што је обележило сва његова дела. Нама, браћо и сестре, остаје да се Богу молимо да га Господ са његовим даром и талентом и његовом генијалноћу прихвати у Царство небеско и Царство божије.

Синиша Павић је био најплодотворнији ТВ аутор у бившој Југославији. Писао је сценарија за неке од најпознатијих домаћих серија, попут „Позоришта у кући“, „Отписаних“, „Врућег ветра“… Сценариста је и филмова „Тесна кожа“ и „Лаф у срцу“.

„Бољим животом“, крајем 80-их, почиње и ера Павићевих целовечерњих серија, са више десетина епизода, емитованих по неколико година, у чијем центру збивања је најчешће једна породица: „Срећни људи“, „Породично благо“, „Стижу долари“, „Бела лађа“…

(Србија данас)

БОНУС ВИДЕО: