Легендарни глумац Ален Делон неће бити сахрањен уз националне почасти по својој жељи. Овај француски уметник још за живота је истакао да не жели никакву националну почаст.

У пар наврата је изразио жељу да буде сахрањен у близини својих паса на свом имању у Душију у централној Француској где је умро.

Сахрана чувеног француског глумца заказана је за 28. август. Опело ће се одржати у католичкој цркви Сен Сулпис, а Делон ће бити сахрањен на гробљу Пер Лашез у Паризу. Овде су кремирани и српски кнез Божидар Карађорђевић, сликар Светислав Јовановић, редитељ Александар Саша Петровић и чувени Горан Паскаљевић.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Служба ће почети у 10 сати ујутру и биће приватна, у складу са молбом породице која инсистира на разумевању у овим тешким моментима. Очекује се да ће сахрани присуствовати председник Емануел Макрон са супругом Бриџит, као и многобројне Делонове колеге из света уметности.

Споменик културе

Француски председник Емануел Макрон назвао га је „француским спомеником” који је „играо легендарне улоге и натерао свет да сања”.

Делон је, наравно, доминирао на насловним страницама француских новина у понедељак, а многе од њих приказују портрете глумца у најбољим годинама.

Фото: Профимедиа

 

 

"Последњи самурај", написао је Ле Фигаро на насловној страни, позивајући се на једну од његових најпознатијих улога, као загонетног убице у трилеру Жан-Пјера Мелвила из 1967. године "Ле Самоурај".

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: