Друштвеним мрежама круже фотографије и снимци аутомобила у Кини чија је површина наизглед надувана или, како неки кажу - "трудна". Услед великих врућина и изложености сунцу, али и због лоших винилних налепница, лоших фолија.

Топлотни удари погађају овога лета не само Србију, већ и северну Земљину полулопту, што је у Кини довело до неколико необичних случајева "надуваних" аутомобила.н

Друштвеним мрежама се шири видео који приказује неколицину аутомобила са великим мехурима на хаубама и вратима, па су их неки већ прозвали "трудним" аутомобилима и објаснили да је реч о лошим возилима кинеске производње чији лак може да набубри кад је дуго изложен сунцу и великим врућинама.

Међутим, истина је нешто другачија, јер се на снимци налазе не само аутомобили кинеских, већ и европских произвођача, са сличним проблемом. Оно што се може приметити јесте да по правилу то нису аутомобили обојени бојом из класичне палете, већ се истичу неком необичном нијансом. Дакле, реч је о накнадној доради, највјероватније у облику фолија које прекривају целу површину возила. Лоше изведено лепљење такве фолије, поготово ако је она слабијег квалитета, може довести до надувавања по врућини, што изгледа забавно, али сигурно није добра реклама за оне који су аутомобиле облепљивали.

Фолије се на аутомобиле стављају како би им се променила боја, заштитио оригинални лак или тек персонализовао изглед, а неретко се на њима налазе и отиснуте рекламе или друге графике. У сваком случају, добро је то радити с квалитетнијим материјалом и код некога ко зна шта ради. Иначе, ако не пазите, аутомобил би вам могао исто овако "затруднети". 

БОНУС ВИДЕО: