Џастус Рид, амерички Тиктокер који је због љубави према Балкану постао популаран међу људима са наших простора, поново је доживео велику непријатност током посете у Хрватској.

Наиме, током боравка у Загребу Тиктокеру је претходно неко наводно кључем изгребао аутомобил са београдским регистарским таблицама, а потом и украо таблице, а сада је поново наишао на сличан проблем.

- Особи која ми је пробушила гуме аутомобила овде у Загребу: Гадиш ми се! Не знам јеси ли то учинио због тога што си знао да је ауто мој или си видео београдске таблице... Можда си само чудовиште које воли да повређује људе, али обећавам ти... Имаш среће што је то био мој аутомобил, јер да се ово догодило неком од мојих комшија, натерао бих те да платиш на било који начин. Могао си да платиш поправку, али ово је могао бити аутомобил нечије мајке, сиромашног студента или пензионера с малом пензијом... Срамотиш Хрватску! Путовао сам Босном, Србијом, Бугарском, дословно у све земље у окружењу у последњих шест месеци и био сам у небројено градова и једини град у којем сам се сусрео с насиљем је Загреб.

 

 

- Пре шест месеци уништили су ми други ауто и сада ово... Људи покушавају да ми кажу да је ово најсигурнија земља у Европи, али је изгледа то само тако за њих. Не за мене. Не желим да оговарам Хрватску. Прелепа је земља и Загреб је невероватан, али не могу да допустим да ово само тако прође. Свиђа ми се да живим овде, али једноставно нешто није како би требало бити. Мислим да је ово симптом много већег проблема и мислим да нема везе са мном. Дубље је то него што неки странац може да разуме, али могу рећи ово: Пазите једни на друге, понашајте се према свима с поштовањем и буните се против мржње и деконструкције - рекао је љути Рид док је показивао како му изгледа аутомобил.

Испод његове објаве коментари подршке су се само низали.

БОНУС ВИДЕО: