DŽastus Rid, američki Tiktoker koji je zbog ljubavi prema Balkanu postao popularan među ljudima sa naših prostora, ponovo je doživeo veliku neprijatnost tokom posete u Hrvatskoj.

Naime, tokom boravka u Zagrebu Tiktokeru je prethodno neko navodno ključem izgrebao automobil sa beogradskim registarskim tablicama, a potom i ukrao tablice, a sada je ponovo naišao na sličan problem.

- Osobi koja mi je probušila gume automobila ovde u Zagrebu: Gadiš mi se! Ne znam jesi li to učinio zbog toga što si znao da je auto moj ili si video beogradske tablice... Možda si samo čudovište koje voli da povređuje ljude, ali obećavam ti... Imaš sreće što je to bio moj automobil, jer da se ovo dogodilo nekom od mojih komšija, naterao bih te da platiš na bilo koji način. Mogao si da platiš popravku, ali ovo je mogao biti automobil nečije majke, siromašnog studenta ili penzionera s malom penzijom... Sramotiš Hrvatsku! Putovao sam Bosnom, Srbijom, Bugarskom, doslovno u sve zemlje u okruženju u poslednjih šest meseci i bio sam u nebrojeno gradova i jedini grad u kojem sam se susreo s nasiljem je Zagreb.

 

 

- Pre šest meseci uništili su mi drugi auto i sada ovo... LJudi pokušavaju da mi kažu da je ovo najsigurnija zemlja u Evropi, ali je izgleda to samo tako za njih. Ne za mene. Ne želim da ogovaram Hrvatsku. Prelepa je zemlja i Zagreb je neverovatan, ali ne mogu da dopustim da ovo samo tako prođe. Sviđa mi se da živim ovde, ali jednostavno nešto nije kako bi trebalo biti. Mislim da je ovo simptom mnogo većeg problema i mislim da nema veze sa mnom. Dublje je to nego što neki stranac može da razume, ali mogu reći ovo: Pazite jedni na druge, ponašajte se prema svima s poštovanjem i bunite se protiv mržnje i dekonstrukcije - rekao je ljuti Rid dok je pokazivao kako mu izgleda automobil.

Ispod njegove objave komentari podrške su se samo nizali.

BONUS VIDEO: