Дечак је до детаља описао свој прошли живот. Сећао се како је живео у великој белој кући са базеном....

Мајка није придавала пажњу овом случају, јер је то приписала бујој дечјој машти. Њен син почео је да јој говори како је у прошлом животу био холивудски глумац. Иако су сви очекивали да ће ово са временом престати, постајало је све детаљније.

Фотографија је променила све

Дечак је у петој години почео да пати од снажних ноћних мора у којима је имао визије из прошлог живота. У неким ноћима би се будио вриштечи и држећи се за груди понављајући да му је "срце експлодирало док је био у Холивуду".

- Једног дана ми је само рекао – мама, морам нешто да ти кажем - рекла је мајка, па описала разговор.

Причао јој је о путовањима светом, о дружењу са глумицом Ритом Хејворт, о томе како је плесао на Бродвеју. Били су то детаљи које није могао да измисли јер се радило о догађајима и особама из прве половине 20. века, давно пре него што се он родио.

А будући да је био превише мали да би могао све то да научи, њој је постало сумњиво. А онда се десила чудна ситуација.

- Једна фотографија променила је све. Била је то сцена из филма "Night After Night" који је снимљен 1932. године - испричала је Синди.

На фотографији се, поред глумца Џорџа Рафта, ког је Рајан препознао, налазио и један од споредних глумаца који у целом филму нема ниједну реченицу. Е управо тог глумца је дечак показао и изговорио "То сам био ја".

Мајка се обратила психијатру. Потражила је помоћ Др Џима Б. Такера, професора психијатрије и неуробихевиоралне науке на Универзитету у Вирџинији.

Џим Б. Такер је уз помоћ филмског стручњака дошао до имена глумца. Био је то Мартин Мартин. Никада није постао славан, а преминуо је 1964. године као агент.

- Рајанов случај изискује објашњење и не може се тек тако отписати. Он нам је испричао много детаља о животу глумца о ком није могао нигде да чита јер је био практично анонимус - објаснио је Др. Такер.

Ко је мистериозни глумац?

Реч је о момку који је рођен 1903. у Филаделфији, који је опробао као статиста, а онда је радио на ловац на таленте у филмској индустрији. Дечак је говорио о Мартиновим сестрама, које је он заиста имао.

Такође се "присетио" да је у прошлом животу девојке возио на обалу океана и уживао у погледу на сурфере. Погодио је и да се Мартин женио четири пута и да се по Лос Анђелесу возио у "фином, зеленом" аутомобилу.

Прича о дечаку који се присећа прошлог живота заинтересовала је и медије. Дечак се тако појавио у неколико емисија, а његова прича не престаје да интригира.

Више од 2.500 прошлих живота који збуњују научнике

Документовани су бројни случајеви мале деце која су износила врло специфичне детаље из истражених случајева прошлих живота. 

Савремени истраживачи помно проверавају тачност дечјих извештаја, анализирајући сваку могућност да су до информација дошли на уобичајеније начине или да су маштали, или да родитељи можда улепшавају њихове приче, наводи портал "Psihology today".

Најпознатији доктор у овој области тренутно је Џим Б. Такер, управо онај који је пратио случај четворогодишњег Рајана те 2009.

БОНУС ВИДЕО:

(Курир)