Кад год Шарлиз крочи на црвени тепих, једноставно је немогиуће скинути поглед са ње, а осим што импресионира својим невероватним оутфитима који беспрекорно истичу њену савршену фигуру, глумица може да се похвали и младалачком и блиставом кожом, наводи Harper's Bazaar. 

Тајне њеног беспрекорног изгледа заправо нису толико мистериозне - све се своди на једноставну и доследну негу која чини чуда.

Ево 5 правила којима остаје верна у својој 5. деценији живота.

 

 

1. СПФ фактор током целе године

Било да је лето или зима, Шарлиз увек има заштитни фактор на лицу. Коришћењем СПФ фактора имаћете здраву и младалачку кожу иу зрелим годинама јер је заштитни фактор који штити кожу од појаве бора и флека хиперпигментације.

2. Дубока хидратација

Ако имате суву кожу, нажалост, већа је вероватноћа да ћете развити боре. Зато би требало, као Шарлиз, да хидрирате кожу лица сваког дана. Користите нежне састојке попут церамида или ниацинамида, али не заборавите на састојке као што су одређени витамини да би ваша дневна крема била што богатија.

Фото: Профимедиа

 

3. Ноћна нега

Ако немате времена за јутарњу рутину која би укључивала неколико различитих производа за негу коже, онда то свакако треба да урадите пре спавања. Ујутру је довољно очистити лице и нанети заштитни фактор, али увече му посветите неколико додатних корака.

4. Здрава храна и пуно воде

Ми смо оно што једемо, а овај слоган се пре свега односи на изглед коже. Пре свега, водите рачуна да ваша исхрана буде редовна и уравнотежена и да пијете најмање два литра воде дневно. Чак и уз најскупљу козметику и препарате, ваша кожа неће изгледати добро ако једете масну, пржену или прерађену храну.

 

 

5. Редовне посете козметичару

Шарлиз од своје 20. године редовно иде код козметичара. У случају да не можете да приуштите дневне третмане, покушајте да идете барем неколико пута годишње, у зависности од сезоне и потреба ваше коже. Данас постоји прегршт различитих модерних третмана на тржишту, али запамтите да је мање увек више. Пре свега, упознајте своју кожу и спријатељите се са њом да бисте разумели њене потребе.

(Сенса)