Иако је широј публици позната по улози тетке Лиле у серији "Игра судбине", њена каријера започела је много раније, када је као млада глумица освајала публику својом појавом у култним остварењима.

Фото: АТА имагес

 

 

До скоро је била у браку са колегом Лазаром Ристовским, који је након развода са лепом глумицом почео да се забавља са 39 година млађом.

Даница је у својој младости играла мање улоге у серијама попут "Позориште у кући", "Врућ ветар" и "Светозар Марковић", али је већ тада привукла пажњу својом природном лепотом и енергијом која је хипнотисала гледаоце.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

 

Са само 22 године, блистала је у филму "Двобој за јужну пругу" као млада Јелена, остављајући снажан утисак иако је њен лик имао мање сцена у поређењу са старијим колегама.

Потписана као Даница Которчевић, пре удаје за колегу Лазара Ристовског, оставила је траг у домаћој кинематографији и постала првакиња Београдског драмског позоришта, где је играла у бројним представама које су обележиле српску позоришну сцену.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

 

"Дуго путовање у Јевропу", "Кад су цветале тикве", "Москвичем до пакла", "Драга Јелена" и "Трпеле" само су неки од позоришних комада у којима је Даница бриљирала.

БОНУС ВИДЕО: