У средишту ове филмске приче је Мара, успешна пословна жена чији живот из корена мења изненадна смрт сина јединца. Кроз однос са млађим мушкарцем, она покушава да се суочи са губитком и пронађе начин да настави даље.

 

Фото: АТА имагес

 

 

Филм обилује интимним сценама између двоје главних глумаца, а након синоћне премијере филма на Филмском фестивалу у Сарајеву многима је за око запало то што је разлика у годинама између Мирјане и Вучића чак 32 године.

Вучић је на конференцији након пројекције испричао да се одлично снашао на сету и да свој посао доживљава веома професионално.

Фото: Антонио Ахел/АТА имагес

 

 

- Мислим да нисам имао проблема са снимањем интимних сцена, некако то сматрам делом свог посла, немам страх када треба да дође до тих ствари. Професионални однос који сам имао са Мирјаном, не само у овом пројекту, доста ми је олакшао ствар. Неке ствари су настале на самом сету, неке ствари смо договарали у ходу. Велико искуство ми је било што сам био део овог пројекта и сваком младом бићу бих пожелео да ради са Миром, јер мислим да је то јако важно. Мени је сарадња са њом увек годила и увек ће ми годити - испричао је Перовић.

- За жене мојих година важи да не би требало отворено да причају о својим страстима и жељама. Када жена у овом животном добу покуша да се ослободи традиционалне улоге, медији и јавност је називају погрдним именима. Због тога сам желела да снимим овај филм и испричам ову причу - истиче глумица и додаје:

Фото: АТА Имагес

 

 

- Хтела сам да охрабрим друге жене и све људе који осећају да су заробљени у одређеним улогама против којих њихов унутрашњи дух покушава да се побуни. Идеја филма "Мајка Мара" је да отвори скривене просторе у женском бићу, који шокирају искреношћу. Да говорим о потиснутој страсти према животу, о Еросу који даје енергију, а који је вековима ограничаван и контролисан друштвеним правилима. Желела сам да направим филм о храбрости и прихватању. Очекујем бурну реакцију и радујем јој се.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: