М.С. из Јагодине прекисноћ је убио пса у овом граду и то на очиглед његовог власника Драгутина Милојевића који је за Курир испричао да је видео како М.С. његовом псу забада маказе за орезивање воћа у врат!

- Он ради на једној викендици у близини моје и тамо одржава воћњак за власника који гаји дуње. Ја сам то вече дошао на викендицу да обиђем псе пошто имам јазавичаре и неке ловачке псе. Кад сам стигао пустио сам пса да мало прошета док ја очистим бокс и средим све, а онда сам га чуо како скичи - каже Драгутин и додаје:

- Изашао сам и видео М. С. који је прво маказама за орезивање воћа ударао по глави и телу, затим му зарио те маказе у врат, а онда кад је видео мене убо га је још једном. Две ноћи већ не могу да спавам од тог призора, ја сам цео живот са псима, а он је код мене био најдуже, не могу да верујем да је то урадио.

Како је објаснио Драгутин, он познаје М. С. већ 10 година и он лични са њим никада није имао проблема.

- Ја га знам већ деценију, повремено седнемо да попијемо кафу, није он лош човек, али кад попије то је један ужас. Мој пас га није напао, као што никога никад раније, нешто му је он ту засметао док је радио или шта се ту десило и узео је и убио га...

Драгутин каже да је М. С. приведен јуче након што је полиција у Јагодини обавила увиђај, али да је пуштен и да ће сутра поново имати разговор.

- Полиција је дошла на лице места, обавили су увиђај, мени су замерили што сам померио пса, али сам одреаговао инстинктивно јер је лежао тамо у крви, мислио сам да можда могу да га спасем - каже и додаје:

- Још ми је то све пред очима, кад сам га питао "шта ради то" он је само наставио и убо га још једном, не могу да дођем себи већ два дана.

Гест

Према његовим речима, од кад се ово десило њему се јављају људи да му поклоне пса и то га је заиста дирнуло.

- Јако ми је драго да људи тако лепо размишљају. Ја сам некада имао доста паса, узгајао их и дресирао, што Јазавичаре што ловачке, али сад сам већ остарио и имам неколико ловачких, а Јазавичаре нисам хтео да узимам више јер просто не могу више да се бринем као некада, а он ми је био остао и био је ту седам година, ужасно ми је криво што се ово десило, не могу да разумем - каже Драгутин.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: