Масне флеке можете добити готово било где - било да једете мало маснију храну у ресторану, док пржите ручак или вечеру, или можда стављате крему за сунчање. Колико је лако направити такве мрље, толико је тешко и скинути их.

Стандардно прање веша неће вам помоћи када су масне флеке у питању, а ако оно што сте упрљали није чисто бело, онда је употреба избељивача играње са ватром. Но, недавно је на ТикТоку освануо феноменалан трик који ће вам помоћи да уклоните флеке од масноће, и то чак и ако је исфлекана одећа већ опрана и третирана против мрља, премда неуспешно.

Гуру за трикове у домаћинству Лора де Бара поделила је на свом профилу савет за скидање масних флека, објаснивши да је све што вам треба за то - детерџент за прање судова! Све што треба да урадите јесте да на уфлекано подручје нанесете детержент за прање судова, а затим оперете одећу на уобичајен начин, преноси Жена.

"Ово функционише чак и ако сте већ опрали одећу. Све што треба да урадите јесте да детерџент за прање судова утрљате у мрљу, а затим оперете ствари као и обично", акцентује Лора.

"Ако је флека дуго на одећи, можда ћете морати да поновите процес два пута, али ће на крају нестати. Такође, одећу сушите на ваздуху, а не у машини за сушење веша", додаје она.