Masne fleke možete dobiti gotovo bilo gde - bilo da jedete malo masniju hranu u restoranu, dok pržite ručak ili večeru, ili možda stavljate kremu za sunčanje. Koliko je lako napraviti takve mrlje, toliko je teško i skinuti ih.

Standardno pranje veša neće vam pomoći kada su masne fleke u pitanju, a ako ono što ste uprljali nije čisto belo, onda je upotreba izbeljivača igranje sa vatrom. No, nedavno je na TikToku osvanuo fenomenalan trik koji će vam pomoći da uklonite fleke od masnoće, i to čak i ako je isflekana odeća već oprana i tretirana protiv mrlja, premda neuspešno.

Guru za trikove u domaćinstvu Lora de Bara podelila je na svom profilu savet za skidanje masnih fleka, objasnivši da je sve što vam treba za to - deterdžent za pranje sudova! Sve što treba da uradite jeste da na uflekano područje nanesete deteržent za pranje sudova, a zatim operete odeću na uobičajen način, prenosi Žena.

"Ovo funkcioniše čak i ako ste već oprali odeću. Sve što treba da uradite jeste da deterdžent za pranje sudova utrljate u mrlju, a zatim operete stvari kao i obično", akcentuje Lora.

"Ako je fleka dugo na odeći, možda ćete morati da ponovite proces dva puta, ali će na kraju nestati. Takođe, odeću sušite na vazduhu, a ne u mašini za sušenje veša", dodaje ona.