Ултразвук је показао да ће дечак бити рођен с расцепом усне и непца због чега ће имати и бројне друге здравствене проблеме, па су јој саветовали да ипак изврши абортус.

На срећу, Сара и њен муж одлучили су да желе да задрже своје дете. 

Мали Броди је недуго потом рођен с ретком појавом избрисаног хромозома 9 ком недостаје генетски код, због чега ће у будућности вероватно патити од интелектуалних и телесних потешкоћа.

По његовом рођењу, решили су да поносно објављују његове фотографије на друштвеним мрежама да би га друштво прихватило и разумело.

Фото: Инстаграм принтскрин/saheller

 

Дечак је после неколико месеци подвргнут операцији лица па данас изгледа потпуно нормално, а ожиљци су једва видљиви.

- Ово искуство нам је показало колико је јака заједница особа с расцепом усне или непца. Јављали су нам се људи из целе државе, слали нам новац и нудили своју помоћ - рекла је мајка Сара Хелер и додала да жели да образује људе и објасни им овај феномен, али и говори у име деце која још увек немају свој глас.

Броди данас има 6 година и срећно детињство, иако иза себе имао неколико операција како би се неутралисало оштећење.

- Када се Броди родио, схватили смо колико је пуно људи имало или има исти проблем. Контактирали су нас људи широм земље и света и, сем новчане помоћи, свакодневно су нам слали и њихове молитве - закључи су Хелерови.

БОНУС ВИДЕО:

(Kurir.rs)