Водитељка Јована Јеремић осврнула се на актуелну тему која је изазвала буру у јавности - задржавање певачице Северине Вучковић на српској граници.

Северина је у недељу, 25. августа, приведена на разговор на српској граници, што је изазвало велику пажњу медија и јавности.

Српска полиција је спровела редовну процедуру, као и за све особе чије изјаве наши државни органи процене као спорне, а Северина се, након исте, својевољно вратила у Хрватску, иако јој је одобрен улазак у Србију.

Фото: АТА имагес

 

 

- Видела сам све, све ми јасно, да. То коментаришем на двојак начин. Прв, сматрам да, ја сам увек за неко средње решење и ја нећу напасти Северину као што то ради већина њих. Него ћу се поставити објективно. Значи, ако је то била редовна процедура, као што јесте, као што је и Ивица Дачић рекао, то је у реду. Ја не знам шта се дешавало тамо. Али, једна ствар је сигурна. Србија није земља која је показивала своју јачину тако што би малтретирала неког. Тако да, ја сам сигурна да Северина није малтретирана у том задржавању на граници. Ако је то редовна процедура, то је океј. Али, исто тако, не треба ни њу сатанизовати на неки начин како раде неки људи, јер то је контрапродуктивно и за самог Александра Вучића. Испада да ово неки тиранин, испада неки деспот који сад малтретира једну хрватску певачицу, што није истина. Александар Вучић није такав. Он је један заиста тип који је прво добар човек, а друго је један велики, пре свега, демократа у срцу. Он је толико меког срца да је некад и претерује што је толико мекан, искрено да ти кажем. И што допушта неким људима да се понашају како се понашају. Али ово сада све што је урађено, мени се то не свиђа. Генерално мислим да је то контрапродуктивно за Вучића и чак и они који се јављају у медијима да га бране на начин тако што нападају Северину, острашћено, мислим да му праве контрауслугу. То је просто моје мишљење, ја то нећу урадити. Ја ћу Северину с једне стране заштитити, ако је она у праву. А с друге стране, Северина мора да зна да су процедуре процедуре, то би важило и за њу и за мене и за сваког. А са друге стране, ако су јој поставили та питања за које она тврди, то није океј. Мислим, ја не знам шта се је дешавало, али просто се трудим да будем објективна. Једно је сигурно, она је мајка Србина, она је жена Србина. Она је чак и у снимку који је познат, по којем се она прославила, снимак са јахте, коју ја поштујем, уопште не гледам то негативно... Са те стране, зато што то што је Северина показала у свом снимку за одрасле, је научна фантастика за већину жена и мушкараца. Тако да, и то има своју уметничку вредност, притом нисам уопште иронична када то причам. Тако да, Северина мора да зна једну ствар, да су Срби обележили њен живот, и да не треба да пљује по Србији. Али, не треба ни да ми сатанизујемо њу. Значи, треба будем објективни. И ја овако објективно највише се трудим да допринесем својој држави, јер Србија је земља свих, и ко год није направио каријеру у Београду, и у Србији није направио каријеру. Значи, ми морамо да имамо отворена врата за све извођаче. За оне који причају ружно о нама не треба да им дозвољавамо концерте тако лако у аренама, али не треба ни да их малтретирамо на границама, како је контрапродуктивно за нашу земљу, онда не одајемо утисак на демократске земље, што ми заиста јесмо - рекла је Јована Јеремић за Телеграф.

БОНУС ВИДЕО: