Српска полиција је спровела редовну процедуру, као и за све чије изјаве наши државни органи процене као спорне. После разговора са надлежним органима, Северина је пуштена да уђе у Србију, али се она самоиницијативно вратила у Хрватску.

Фото: АТА имагес

 

Овакве разговоре често спроводе и хрватски цариници.

Северина се данас огласила саопштењем са жељом да се чује и њено виђење догађаја у којем је описала разговор са цариницима и припадницима МУП на граничном прелазу "Бајаково". Како хрватска певачица тврди, са менаџером је кренула на један 18. рођендан на којем је требало да наступи, али је заустављена. Полицајци су је испитивали о њеним ранијим изјавама и ставовима о Сребреници, о недавним објавама на Инстаграму које су се тицале протеста против ископавања литијума, као и о Олуји. Нагласила је да је тада прекинула разговор.

- Кад су почели да ме испитују шта мислим о силованим женама и о томе што су протерани Срби из Хрватске – ја сам рекла да је свака жртва тешка, али да прекидам ову представу и да нећу више одговарати на њихова питања, да ми врати документе, јер да на мени неће вежбати силу, јер нисам особа погодна за застрашивање и да ће о свему овоме сутра читати у свим медијима, каже Северина додајући да је полицајцу рекла да "надређенима поручи да су испали глупи, јер ће само постићи контраефекат, као и да не живи од Србије.

ФОТО: Принтскрин Инстаграм severina

 

Никад ми се овако нешто није догодило

- Питала сам га и ко је ово наредио, он је покушао да ме увери да је ово уобичајена редовна контрола. Редовна, кажете… Никад ми се овако нешто није догодило - ни у Америци, ни Канади, ни Швајцарској, а поготово у земљама региона, јер ме сви сматрају својом, рекла је Северина.

Певачица је додала и да су цариници и припадници МУП "45 минута детаљно претресали њено возило и ствари у њему, као задње ситне шверцере", као и да "воли Србију, да јој жели да што пре постане демократска и да више никада неће доћи док овај, сви знамо који, не сјаше са власти".

- Покушала сам им објаснити неколико пута да свако има право на своје мишљење, да је вербални деликт укинут с укидањем комунизма. И да ми је жао свих њих, да их волим, да су Срби поштен и добар народ, и да никад нисам рекла да су Срби геноцидни, него су то медији измисли.

Пулс