Најбољи спортиста икада Новак Ђоковић има посебну исхрану. Успео је да уради оно о чему су многи само сањали, а последње у низу достигнућа је златна медаља на Олимпијским играма.

Често истиче да су за велики спортски успех криви исхрана и тренинзи. Познато је да је из исхране избацио млечне производе, црвено месо, глутен и шец́ер.

Тако је једна Маријана одлучила да направи доручак шампиона Новака Ђоковића.

Фото: Профимедиа

 

 

Како започиње дан Новака Ђоковића?

Труди се да попије много воде током дана, а не прође ни једно јутро, а да чим се пробуди не попије чашу млаке воде са лимуном. Једном приликом је открио да на тај начин „помаже телу да се детоксикује и покрене метаболизам“. Исто је урадила и Маријана.

Одмах након тога је попила и зелени смути. Новак Ђоковић га пије свако јутро, а понекад укључује и чиа семенке.

- Смути је одличан начин да брзо унесем много хранљивих материја. Обично користим воће, поврће и суперхрану како бих осигурао уравнотежен почетак дана, рекао је он.

Маријана је у свој зелени смути ставила спанаћ, краставц, ђумбир и јабуке. Додала је да Новак Ђоковић ставља алге, али да их она нема, јер се тешко набављају у Србији. Нагласила је да јој се укус допада.

 

@јустеатме__

Сад сам спремна за следеце олимпијске игре ♬ Мозарт Минует wитх виолин(815356) - 松本一策

 

Маријана је одлучила да исрпоба овај рецепт. Гранолу је направила од веганског јогурта, а у њу је додала домаћу гранолу, орашасте плодове, купине, крушку, шљиве и дињу.

- Морам да признам да ми се јако допада. Овом доручку дајем чисту десетку, рекла је у снимку.Гранола са воћем за доручак

Један од омиљених начина да започне дан је гранола са воћем.

- Гранола с бобичастим воћем је одлична опција за доручак. Дуго останем сит, хранљива је и одржава ми висок ниво енергије сатима, рекао је једном приликом.

БОНУС ВИДЕО: