Словенски лекари се боре за његов живот у Љубљани, а и менаџер Бане Обрадовић је потврдио да је певач интубиран. До компликација је дошло због последица болести плућа. 

Једном приликом, рокер је причао како ес носио са смрћу свог верног басите, Мише Алексића који је преминуо 2020. године од последица  корона вируса. Тај губитак му је јако тешко пао. 

Бора је истакао да му неће опростити што га је издао и умро пре њега: 

- Не могу о томе да причам, то је толико потресно да Миша за десет дана оде. Ми смо се договорили да нас двојица умремо заједно на бини, али је он поранио, издао ме је. Верујем да би и он желео да наставимо да радимо - рекао је раније Ђорђевић дубоко потресен Алексићевом смрћу.

Фото: АТА имагес

 

Рокеру је било тешко да свира, а у Мишину част је одржао концерт постхумно: 

- Било је страшно, страшно... Навикао сам да 43 године Миша увек буде са леве стране, да видим његову насмејану фацу... Без њега је сасвим другачије. Имали смо срећу да човек који је радио са нама као светски техничар Иван Станковић узме бас гитару у руке. Имали смо десетак концерата, на сваком концерту био је минут аплауза за Мишу Алексића. Стално ми недостаје. Навикао сам да са њим стално причам... Ухватим телефон да га позовем и схватим да га нема. Био ми је пријатељ, као брат... Страшно ми недостаје - рекао је неспоредно након Мишине смрти Бора у Београдској хроници и додао:

- Почели смо да правимо албум пре него што је преминуо. Направио сам текст, он је успео и да одсвира у једном студију, сачували смо ту бас гитару, а ми смо отпевели, издаћемо то на новом ЦД. зове се "Две гитаре": "Не трошите џабе паре, нисам тол'ко важан лик, укрстите две гитаре, нек' то буде споменик."

У једном од интервјуа је признао да без Алексића више никад ништа неће бити исто.

- Мој брат Миша је био покретачка снага бенда и не знам како без њега - рекао је Бора Чорба за 24седам и нагласио да је Мишин одлазак осим за његову породицу и пријатеље, страшан ударац за “Рибљу чорбу”:

- Да, ударац од кога се не опоравља! 

БОНУС ВИДЕО: