Полиција у Земуну је, по налогу Трећег основног јавног тужилаштва у Беоргаду, донела решење о задржавању окривљеног М. Г. (38) због сумње да је извршио два кривична дела насиље у породици када је напао супругу и ћерку.

Њему се ставља на терет да је претњом да ће напасти на живот и тело и дрским и безобзирним понашањем угрозио спокојство и телесни интегритет чланова своје породице.

Он је у алкохолисаном стању ударио малолетну ћерку и нанео јој лаку телесну повреду, а супругу је покушао да удари и претио јој је да ће да је убије јер је смањила гласну музику коју је желео да слуша. На саслушању у тужилатшву окривљени је делимично признао извршење кривичних дела.

Имајући у виду да су према њему раније изрицане хитне мере на основу Закона о спречавању насиља у породици и да постоје околности које указују на то да ће окривљени боравком на слободи да утиче на оштећене и да ће да понови извршење кривичног дела, на предлог Трећег основног јавног тужилаштва у Београду Трећи основни суд је М. Г. одредио притвор.

Ако трпите насиље, контакт телефони Саветовалишта против насиља у породици (СОС телефон и сигурна кућа) су:

0900-011-011, бесплатан позив, радним данима од десет до 19 часова
011 2769-466, радним данима од десет до 19 часова
062304-560, од 19 до десет часова
Хитни позиви за пријаву насиља у породици могу се извршити на број 0900-100-600 од 00 до 24 часа, бесплатним позивом.

БОНУС ВИДЕО: