Policija u Zemunu je, po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beorgadu, donela rešenje o zadržavanju okrivljenog M. G. (38) zbog sumnje da je izvršio dva krivična dela nasilje u porodici kada je napao suprugu i ćerku.

NJemu se stavlja na teret da je pretnjom da će napasti na život i telo i drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio spokojstvo i telesni integritet članova svoje porodice.

On je u alkoholisanom stanju udario maloletnu ćerku i naneo joj laku telesnu povredu, a suprugu je pokušao da udari i pretio joj je da će da je ubije jer je smanjila glasnu muziku koju je želeo da sluša. Na saslušanju u tužilatšvu okrivljeni je delimično priznao izvršenje krivičnih dela.

Imajući u vidu da su prema njemu ranije izricane hitne mere na osnovu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici i da postoje okolnosti koje ukazuju na to da će okrivljeni boravkom na slobodi da utiče na oštećene i da će da ponovi izvršenje krivičnog dela, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sud je M. G. odredio pritvor.

Ako trpite nasilje, kontakt telefoni Savetovališta protiv nasilja u porodici (SOS telefon i sigurna kuća) su:

0900-011-011, besplatan poziv, radnim danima od deset do 19 časova
011 2769-466, radnim danima od deset do 19 časova
062304-560, od 19 do deset časova
Hitni pozivi za prijavu nasilja u porodici mogu se izvršiti na broj 0900-100-600 od 00 do 24 časa, besplatnim pozivom.

BONUS VIDEO: