Више јавно тужилаштво у Београду, Посебно одељење за борбу против високотехнолошког криминала у сарадњи са Управом за технику, Службом за борбу против високотехнолошког криминала успешно је наставило спровођење акције "Армагедон". Данас је, по налогу тужилаштва, ухапшено пет особа са територије Републике Србије, Б. М. (53) из Београда, М. М. (44) из Београда, Б. К. (31) из Панчева, А. С. (54) из Житорађе и Б.З. (42) из Крагујевца.

Они се сумњиче да су извршили кривично дело Приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију, на тај начин што су у дужем временском периоду, путем интернета, поседовали садржаје настале искоришћавањем деце у порнографске сврхе.

Спровођењем ове акције је настављено проактивно поступање Посебног одељења за борбу против високотехнолошког криминала и Министарства унутрашњих послова на идентификацији лица повезаних са сексуалном експлоатацијом деце на интернету, као и успешна сарадња са платформом Националног центра за несталу и експлоатисану децу (НЦМЕЦ) из САД, све у циљу континуиране заштите деце и малолетних лица.

За пет осумњичених лица је одређено задржавање до 48 сати и исти ће, у законском року, уз кривичне пријаве, бити приведени у Посебно одељење за борбу против ВТК, ВЈТ у Београду.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: