Мараја Кери је саопштила да су током претходног викенда њена мајка Патриша и сестра Алисон преминуле истог дана.

Музичка дива имала је врло турбулентан однос са свим члановима породице, о чему је отворено писала у својим мемоарима из 2020. године, али је са сестром Алисон тај однос био посебно буран и прожет дубоким болом и издајом.

Фото: Профимедиа

 

Мараја Кери знала је да је њена сестра на самрти, али никада није позвала да провери како је, тврди Дејвид Бејкер, Алисонин пријатељ и опуномоћеник за здравствену заштиту.

Он је за "Даилy Маил" открио да су чланови породице Кери знали да је Алисон била на палијативном збрињавању у свом стану у малом граду Коксаки у Њујорку. Додао је да се ова 63-годишњакиња до самог краја, док се "губила" у самртној постељи, надала да може да поправи нарушену везу са својом млађом сестром, али и млађим братом Морганом Керијем.

- Алисон је била повређена начином на који су се према њој опходили њена мајка и Мараја, али је увек имала помешана осећања према својој мајци. Али, знам да је њена последња жеља била да бар једном пре смрти разговара са Марајом - рекао је Бејкер.

И док славна певачица није позвала нити посетила сестру док је била на самрти, ову несрећну жену је пред смрт бар посетило њено четворо деце.

Фото: Профимедиа

 

Подсетимо, Мараја је била искрена када је реч о отуђености од своје старије сестре, која је била ХИВ позитивна и годинама се борила са зависношћу од наркотика. У својим мемоарима назвала ју је "бившом сестром", написавши да је "емоционално и физички сигурније за њу да нема никакав контакт са Алисон".

- Када сам имала 12 година, моја сестра ме је дрогирала валијумом, понудила ми нокат пун кокаина и покушала да ме прода макроу. Нешто у мени је заробило сву ту трауму. Зато често кажем: 'Вечно имам 12 година'. Још увек се борим у себи са тим периодом", написала је Мараја, додајући да је донела одлуку да избаци Алисон из живота како је више не би "онемогућавала".

Ипак, отуђење од сестре за саму Алисон било је изузетно болно, тврди Бејкер. "Погодило је то што је Мараја Алисон назвала својом бившом сестром. Некада је чувала њену децу и бринула се о Мараји. Када је све изашло на видело, није могла да верује да је Мараја то урадила, јер њих две већ нису разговарале, а онда је задала додатан ударац док је Алисон већ била на дну", испричао је.