Глумац је без длаке на језику открио своје свакодневне унутрашње борбе и проблеме са којима се суочава.

- Папак је гори од атомске бомбе. Предрасуде и лажни морал су највећи проблеми и доминантне карактерне особине једног папка. То је џукела која ће вас за*ебати. То морате да знате. Сваки дан се осећам као у цртаном филму "Калимеро" и говорим: "То је неправда!" У принципу живот је врло једноставан, тих, миран и повучен, али постоји милион препрека и људи који то на неки начин искомпликују, али је генерално једноставан - рекао је глумац.

Маца је говорио о свом позиву и професији, те се осврнуо на глуму и уметност која му је много тога донела у животу.

Фото: АТА имагес/А. Ахел

 

- Глума је диван позив. Наравно, уписао сам из прве. Припремио сам монолог који јако волим и отишао, примљен одмах. Касније сам био проглашен најбољим студентом. Играш се, то је диван позив, ми глумци никада не одрастамо и не желим да убијем то дете у себи. Волим то чиме се бавим. Направио ми је ту субституцију и припрему за све оно што сам данас. Имао сам и школу глуме, а данас на сарајевској академијитрећина људи који су прошли кроз моју школу а сада су асистенти и професори. Никад нисам одустајао од онога што сам желео... - говорио је Маринковић.

Такође, глумац је причао о тежем али правичнијем путу и борби ка успеху, признао да је све стекао сам, а онда се обратио и млађим генерацијама.

Фото: АТА имагес/А. Ахел

 

- Боље је кад немаш леђа. Звучи сулудо али лакше је. Ни ја нисам имао некога да стане иза мене, мени је отац рано умро. Нисам татин син и све сам урадио сам. Тако ја и младима говорим, када упишу ФДУ да нису глумци јер су студенти глуме. Наш позив је јако за*ебан јер ако те неко нигде није видео онда је и глупо рећи чиме се бавиш, као да не постојиш. Мноштво талентованих људи имамо који или не раде нигде или јако мало. Тежак је позив. Увек говорим да не чекају да их ико зове, ко им ј*** матер, то су *упци. Видиш да стално једни те исти глуме, играју, то су будале и безобразни људи - изјавио је Маца и додао:

- Сви те питају: "Имаш ли искуства?", па како да да имам матер ти ј**** кад ми ниси дао прилику. Дај ми шансу да кренем, да се покажем, да завртим. Не, него се овде зову ти неки своји људи са стране, Поражавајуће је шта раде, мени је то непристојно. Сада један игра у милион серија и филмова, да ли перу паре шта ли раде... Немам ни са тим проблем, само нека буде дело, не мора ремек дело, само не недело. Држите се, радите! Ја први нисам ни на чијим јаслама...

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: