Окривљеном се ставља на терет да је 30.јула, у алкохолисаном стању, дошао у сукоб са другим учесником у саобраћају.

Због нарушавања јавног реда и мира су интервенисали полицијски службеници и Г.П. довели у полицијску станицу и сместили у просторију за задржавање.

Он је, међутим, одвалио дрвену плочу кревета која је била зашрафљена за бетонску конструкцију, па је почео да се самоповређује тако што је рукама, ногама и главом ударао у метална врата просторије.

Окривљени је потом смештен у Клинику за психијатријске болести “Др Лаза Лазаревић” где је прегледан од стране комисије вештака који су дали налаз и мишљење да је у време извршења кривичног дела био зависник од алкохола, да је поступао у стању битно смањене урачунљивости, као и да постоји озбиљна опасност да ће услед зависности од алкохола и даље вршити кривична дела.

Због свега наведеног,Тужилаштво је предложило да се према окривљеном одреди притвор.

На саслушању у тужилаштву окривљени је признао извршење кривичног дела и изјавио да је критичног дана попио око литар вотке на празан стомак, јер је желео да се опусти, а Трећи основни суд у Београду је на основу предлога јавног тужиоца донео решење којим се према окривљеном одређује притвор у трајању до 30 дана.

БОНУС ВИДЕО: