Два дечака погинула су након што их је затрпао песак док су копали рупу у дини на северозападу Данске, саопштила је полиција у среду.

Дечаци од 9 и 12 година, који су били на одмору са својом породицом из Минхена, умрли су у уторак касно, рекли су полицајци.

Они су у недељу копали рупу у дини на плажи када се дина срушила и затрпала их. Дечаке су извукли ватрогасци и полиција уз помоћ локалног становништва, након што су били закопани 40 минута. Они су хеликоптером у критичном стању пребачени у Универзитетску болницу у Архусу, другом по величини граду у Данској, где су умрли.

Фото: Профимедиа

 

 

Полиција централног и западног Јутланда саопштила је у среду да случај сматра "трагичном несрећом" и да нема даљих коментара.

Како су описали очевици, сцене на плажи су биле драматичне: дечаци су били закопани под песком 40 мучних минута. "Двадесетпет купача покушавало је да их ослободи", рекао је Бени Бак из локалне спасилачке станице, преноси "ТВ 2". Он наводи да су људи рукама копали у песку.

Један од помагача био је немачки сурфер Хенинг Нокел (51). Човек из Кила, и сам отац двоје деце, неколико минута је копао у песку.

- Одједном сам видео нешто шарено што је личило на комад одеће, вероватно јакну. А онда сам видео дечји кук и додирнуо тело - каже Нокел.

Према његовој процени, дечаци су затрпани испод метара и по дубоког слоја песка. Пронађени су на око два метра један од другог и није им било спаса.

(Курир/Билд)

БОНУС ВИДЕО: