Људи из Бориног комшилука сведоче да је у протеклом периоду рокер често посећивао православну цркву Светих Ћирила и Методија у главном граду Словеније. Неколико верника потврдило је да су Бору виђали у овој цркви.

- Ми као српска заједница овде у Љубљани молимо се свакодневно да наш Бора буде боље и да нас још дуго увесељава својим стиховима и специфичним хумором који му је Бог дао. Сви знамо да је јако лоше, али уздамо се у Господа да ће изаћи као победник из ове болести. Бору смо виђали овде у цркви, долазио је и на службе, али и овако током дана, да упали свеће и да се помоли за своје здравље - рекао је један од саговорника.

Борин земљак из Чачка, који такође деценијама живи у Љубљани, забринут је за рокера, али је открио да је фронтмен Рибље чорбе због болести променио своје дугогодишње животне навике:

Фото: Новости

 

- Мој земљак Бора много се променио у последње време. Набоље! Откад живи овде и откад је постао словеначки зет, живи мирнијим и повученијим животом. Престао је да пије и да пуши, знам да је пио само чај. Дубравка га је увела у мирнију луку, Словенци су такав народ. Дала му је нову инспирацију за стварање и писање. Све што је писао у последње време било је њој посвећено. Овде га сви воле и поштују као свог суграђанина. Имао је тих неколико тешких упала плућа, није баш он ни причао, нити прихватао да је озбиљно болестан и сад је то дошло на наплату. Ми Чачани смо јаки, борци смо по природи, надам се да ће и овог пута победити - закључио је Борин земљак.

Становници главног града Словеније имају само лепе рече о славном рокеру. Посебно су га волеле његове комшије, с којима већ годинама станује у насељу Шишка.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: