Фронтмен групе „Рибља чорба” налази se на болничком лечењу у Љубљани, а да је болест Боре Ђорђевића узнапредовала, потврђују речи менаџера Банета Обрадовића. 

- Бора Ђорђевић се налази у Клиничко-болничком центру Љубљана. Интубиран је због компликација узрокованих хроничном опструктивном болешћу плућа.

- Лекари дају све од себе да се здравствено стање поправи, посебно бубрези и јетра. Добија одговарајуће терапије, Бора се бори јуначки - поручио је Бане. 

Фото: Новости

 

 

Од чега болује Бора?

Болест Боре Ђорђевића није нимало наивна. Реч је о хроничној упали плућа услед које долази до ограниченог или смањеног протока ваздуха у плућима због оштећења у дисајним путевима, најчешће плућним алвеолама.

Ова болест најчешће погађа људе старије од 40 година, и мушког и женског пола.

Најчешћи симптоми су отежано дисање, осећај недостатка ваздуха или остајање без даха приликом физичког напора или ношења терета, теже и дуже се опорављају након прехладе, кашаљ.

Фото: Профимедиа

 

 

У тежим случајевима долази до удруживања болести са запаљењском реакцијом плућа, а са напредовањем болести тегобе постају све израженије.

За лечење се користе лекови који отклањају симптоме ширењем дисајних путева, смиривањем упале и инфекције, а по потреби и други за јачање снаге срчаног мишића. 

У узнапредовалом стадијуму болести, када је кисеоник у крви знатно нижи, болесницима се преписује дуготрајна оксигенотерапија у кућним условима.

У случају изутетно тешке ситауације, као што је то случај са Бором Чорбом, пацијент се прикључује на респиратор.

Колико ће дуго болесник бити на респиратору и какве су прогнозе врло је незахвално говорити зато што је све индивидуано и зависи од стања пацијента. 

(Глориа)

БОНУС ВИДЕО: