- Данас се једно новорођено дете Божије укључило у Цркву Христову. Крстио се Бранко Коцкица, у 79. години. Светој тајни Крштења приступио је са чистим намерама. Потом се провеселио са пријатељима, па отишао кући да ужива у миру и блаженству заједнице са Христом - наводи се у објави на Фејсбуку.

Недавно, глумац је причао о томе у којој мери је пронашао свој мир и да је веома задовољан оним што је учинио.

- Верујем да сви ми имамо задатак који се огледа у нашим способностима. С те стране мислим да сам урадио више од својих могућности и Богу ништа нисам дужан. Мир који сам постигао захваљујући томе, дозвољава ми да будем неизмерно задовољан животом и неописиво срећан. Ако ништа друго, нисам болестан, што је у овим годинама најбитније - закључио је он за домаће медије.

Бранко Коцкица је најпознатији по раду на дечјој ТВ емисији „Коцка, коцка, коцкица“, уз коју су одрастале генерације малишана. На филму је дебитовао 1968. године улогом у ратној драми „Узрок смрти не помињати“. Одиграо је још 20-ак улога на филму и телевизији, али му је највећу популарност донела управо емисија „Коцка, коцка, коцкица“ која је емитована скоро две деценије.

Године 1977. је са супругом основао Позориште „Пуж“ које је данас једно од најзначајнијих дечјих позоришта у Србији. Коцкица је снимио и десетак албума дечјих песама.

БОНУС ВИДЕО: