Млад Месец представља почетак новог лунарног циклуса, али и новог циклуса у нашим животима, па га можемо искористити као знак да никада није прекасно за нови почетак. Добра вест је да не морамо пуно да чекамо до овога тренутка, јер ће млад Месец у Девици обасјати небески свод већ 2. и 3. септембра 2024. године, пише Форевер Цонсциоус.

Меркур, владајућа планета Девице, управо је изашао са свог ретроградног путовања, тако да би ствари могле деловати мало успорено под овим младим Месецом. Можда осећамо да се све одуговлачи и можда ти нови почеци могу изгледати помало недостижним. Иако морамо да вежбамо мало стрпљења, овај млад Месец ће бити наш сјајни светионик током овог месеца.

Фото: Профимедиа

 

 

Млади Месец отвара пролаз за помрачење

Септембар доноси снажно помрачење Месеца у Рибама касније током месеца, што ће највероватније подстаћи тему завршетака. До краја месеца би нешто могло да се заврши или можемо осетити да је једно поглавље наших живота заувек прекинуто.

Млад Месец у знаку Девице може да понуди назнаке онога што треба да нестане из наших живота. Ако обратимо пажњу, Меркур би такође могао да нам пошаље неке поруке за време младог Месеца које би могле да се покажу кориснима касније током месеца. На крају крајева, Меркур је гласник богова, па је важно обратити пажњу на све поруке које долазе, посебно из наше интуиције.

Млади Месец у Девици и Сатурн, господар карме

Сатурн је још један планетарни играч под овим младим Месецом у знаку Девице, и на много начина, биће наш водич. Када је Сатурн присутан, понекад можемо да се осећамо изазовно или притиснуто у одређеном подручју нашег живота. Сатурн може да донесе потешкоће, али само зато што имамо снагу и потенцијал да их прогурамо.

Ако се под овим Младим Месецом појаве тешке околности, важно је преузети одговорност за њих. Свемир нам никада не даје нешто с чиме се не можемо да се носимо, стога запамтите ово и корачајте самоуверено напред. Знајте да имате снагу и ресурсе за навигацију без обзира на лекције које вам Сатурн доноси.

Фото: Профимедиа

 

 

3 хороскопска знака ће осетити снажан утицај

Енергија ће бити присутна свуда ко нас, а лебдеће дуго након појаве овог младог Месеца.

Ипак, 3 хороскопска знака ће осетити најснажнији утицај, а ево који су то хороскопски знаци.

Девица

Као знак у којем се догађа млади Месец, Девице ће осетити највећи утицај ове лунарне фазе. Ово је прилика за нови почетак и интроспекцију, као и за размишљање о променама које треба увести у животу. Девице ће бити посебно усмерене на постизање личних циљева и редефинисање својих приоритета.

Стрелац

Сатурнов утицај у Девици може да се одрази на Стрелчеве изазове у професионалним или личним подручјима. Стрелчеви ће можда осећати потребу за већом одговорношћу и дисциплином, те ће морати да се носе с изазовима који им помажу да расту и развијају се.

Рибе

С обзиром на то да септембар касније доноси помрачење Месеца у Рибама, овај знак ће бити дубоко погођен темама завршетака и трансформације још за време младог Месеца. Рибе ће осећати потребу за завршавањем одређених фаза и отпуштањем онога што више не служи њиховом расту и развоју, преноси Сенса.хр.

БОНУС ВИДЕО: