Композитор је решио да открије детаље приче која је замало могла да постане трагична. 

Пре тридесет година је покушсо да се избори са тешким обликом депресије. 

Фото: Принтскрин /Јутјуб/Darus Despot

 

- Јако ми је тешко да се присетим тога, а још теже да снимим и објавим на свом Инстаграм профилу. То сам учинио јер је брат од мени блиске особе извршио самоубиство и свестан сам статистике на ову тему и снимио сам. Одлучио сам да победим тај изазов у себи и јавно проговорим са надом да, ако макар и једну особу која погледа тај мој видео, одговорим од таквог чина, успео сам - истакао је и додао:

- Направио сам неке грешке у животу, а једна од највећих је тај мој покушај самоубиства давне 1994. Интересантно, да ми је управо тад баш једна моја грешка спасила живот. Наиме, како сам графички дизајнер по струци, радио сам тад дизајн за неке етикете и погрешно сам исписао неке датуме што је наручитељ тог посла видео у штампарији и позвао је на кућни телефон на који се јавио мој отац - почео је причу музичар, а потом открио све детаље.

Фото: Принтскрин /Јутјуб/Darus Despot

 

- У том тренутку ја сам већ попио отров и лежао сам у свом кревету. Тата је мислио да сам отишао да спавам и рекао је њему да не жели да ме буди него ће ми рећи кад се пробудим да га позовем. Али човек је био упоран јер му због те моје грешке у тексту и припреми за штампу цела производња стоји и рекао је да ће, ако треба лично доћи, и пробудити ме јер је толико хитно. Мој отац је онда отишао у моју собу и нашао ме већ укоченог са пеном у устима. Како су успели да ме врате у живот у болници ни дан данас не знам. Моја мајка је велика верница и тврди да је она својим упорним молитвама измолила Бога да ме остави у животу. Кад сам дошао себи у болници, руке су ми биле везане за кревет, како не бих случајно покушао поново себи да одузмем живот, али ја сам био толико срећан што сам жив да ми то никад више није пало на памет - навео је за "Гранд" Дарус.

Дарус је имао велике сарадње са певачима, Жељком Јоксимовићем, Мајом Николић и бројним хрватским извођачима. Мало ко зна да он потписује чувени хит Бобана Рајовића "Пироман", али и да је аутор песме "Као странци" која је представљала Словенију на Евровизији давне 2008. године.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: