Горан Ипе Ивандић се према званичним наводима, убио 12. јануара 1994. године када је скочио са шестог спрата београдског хотела "Метропол".

- Ипе се није убио. Само је погрешним особама у погрешно време отворио врата хотелске собе, рекао је један неименовани српски менаџер, који се само сат времена после несреће несреће нашао на месту дешавања.

И супруга познатог бубњара не верује да се њен изабраник убио.

- Шест година сам била у Ипетовом животу, све до 12. јануара 1994. када је пронађен мртав баш тамо где смо се и упознали, у београдском хотелу "Метропол". Тврдим да се Ипе није дрогирао, али и сумњам да је извршио самоубиство, изјавила је Драгана Ивандић 1996. за "Сведок".

Постигли су што је мало ко могао на овим просторима. Низали су дискографске успехе, стекли најоданију слушалачку публику, постали "феномен", о њима се прича деценијама, снимили велики број албума, одржали концерте широм света, али једна трагедија је обележила "Бијело дугме". Смрт њиховог бубњара Горана Ипета Ивандића све их је потресла.

- Ипе је најбоља прича "Бијелог дугмета". Био је његов мотор и погонско гориво, без њега је Дугме незамисливо. Као младо биће ушао је у велику машинерију која га је самљела. Зато је емоција главно обиљежје овога филма- рекао је раније за "Слободну далмацију" Роберт Бубало, један од аутора документарца, сниманог на локацијама у Сарајеву, Загребу, Београду, Варешу, Будимпешти, Бечу и Лондону.

Бубало се осврнуо и на Ипетово хапшење због поседовања хашиша.

- Питање је што је заправо била истина. Кружила је прича како је Ипе купио пола килограма хашиша, али му је дилер подвалио још 2,5 килограма. Наводно није био свестан да је уместо пола килограма добио три, што је у коначници значило и тежу оптужницу против њега, рекао је тада Бубало.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: